Posiedzenie #6
19.IV.2011.Partycypanci: 
Bodysnatcher!, 
Eldrad, 
Jovaen, 
Lunar, 
Makman, 
RDOMiejsce: Paszcza Lwa

By³o ¶wietnie. 

Chocia¿ zacznijmy od z³ych rzeczy... 
Paszczê Lwa banujê. Gra siê tam spoko, ale 
nie w pude³kowe gry sk³adaj±ce siê z 2,345+ elementów. 
Fuck! Zgubi³em mój cenny Skaven token i teraz osta³o mi siê ino piêæ. Jestem w ciê¿kiej depresji; mam swoje obsesje i po prostu kurwicy dostajê na my¶l o zdekompletowanej grze. 

Uczciwego znalazcê proszê o kontakt, ale nie liczê na zbyt wiele... 

Nie mam pojêcia, gdzie to dziadostwo mog³o siê odturlaæ, w koñcu szukali¶my tu i tam... Mo¿e ten cholerny kundel to po¿ar³? W ka¿dym b±d¼ razie, wniosek jest jeden: Sto³y w 
Paszczy Lwa maj± szpary. Co jak co, ale 
Chaos in the Old World wola³bym tam nie tachaæ po raz drugi...
Oliwska Nora. Te dwa s³owa niech wystarcz± za mój postulat. Jak siê da, oczywi¶cie.
Ale s± i jasne strony tego posiedzenia. 

Trochê siad³a organizacja osobowa, ale odnale¼li¶my siê w koñcu i nawet 
duo in crime dopad³o nas w pubie. 
Eldrad, 
Makman... ten zabieg z odnajdywaniem siê poprzez chodzenie po ludziach i pokazywanie im gwiazdy Chaosu by³ 
genialny. 

Szkoda, ¿e nie dosz³y do skutku okrzyki ("
Blood for the Blood God!" i odzew: "
Skulls for His Throne!")... 

Skrótowo: Panie i panienki, 
Eldrad i 
Makman pozytywne zdali test wprowadzaj±cy do naszej ma³ej sekty i wypatrujê dnia, gdy usi±dziemy razem do jednego RPG.
Panowie, witajcie w 
RPG-UG. 

A przechodz±c do meritum... Moim zdanie, i chyba nie tylko moim, 
Chaos in the Old World to gra absolutnie genialna i zanosz±ca siê na kultow±. By³o ¶wietnie. Chaos rz±dzi! \m/ Fajny jest w tej grze element dominowania i szerzenia zepsucia. Fajne jest to, ¿e ka¿dy bóg ma faktycznie inny styl gry, czyli rozgrywka jest ciekawa i wielowymiarowa. Fajny jest element (pozornej i chwilowej) kooperacji i gnojenia najsilniejszego (dlaczego miarkujê, ¿e tym najsilniejszym zawsze bêdzie Khorne?). Ca³a ta gra jest po prostu fajna. No i ¶licznie wykonana, du¿a, po prostu warta kasy któr± na ni± wyda³em
Je¿eli jest jeden szkopu³, to taki, ¿e Khorne to ciê¿ki przepak. Przez 2 pierwsze fazy siedzi cicho, a gdy siê rozkrêci i zacznie zabijaæ figurki (co nie jest trudne, starczy wys³aæ krwiopuszcza na bandê kultystów) to jego licznik Grozy szaleje i wariuje (piêæ obkrêceñ w jednej fazie!). Za ³atwo Khorne zdobywa te tokeny na obkrêcanie licznika. No ale có¿, w koñcu Khorne faktycznie jest najpotê¿niejszym (militarnie) bogiem Chaosu. A wiêc: 
Blood for the  Blood God, skulls...
A co wy s±dzicie?
Duo in crime niestety nie za³apa³o siê na 
Chaos in the Old World. Ale, jak s³usznie rzek³a 
Bodysnatcher!, musimy koniecznie zagraæ w tê grê w najbli¿szym czasie (patrzcie ni¿ej). Nadrobimy, oj nadrobimy. 

Z braku laku - gdy 
Eldrad i 
Makman byli nas opu¶cili - zagrali¶my w 
Neuroshimê Hex, jak zawsze kultow±. Narodzi³o siê nowe has³o: "Je¿eli nie masz co robiæ - bij Kubê!". Taaa, by³em gnojony. 

Ale 
Neuroshima Hex - jak zawsze ¶wietna.
Kwestia nastêpnego posiedzenia. Jak rozmawia³em dzi¶ z 
Bodysnatcher!: Czy pasuje wam 
dzieñ jutrzejszy, ok. 
18.00-19.00 w 
Czarkowej Norze? 
Duo in crime, 
RDO? Kto¶ jeszcze by³by chêtny?